Burn-out voor dummies

'Burn-out voor dummies' beschrijft de symptomen en geeft praktische tips. burnout voor dummies
Vraag je je af of jij misschien ook tot deze groep behoort? En wat je eraan kunt doen?

Pagina`s:               533
Uitgever:               Pearson Benelux
Auteur:                 Adrian Urban
Jaar van uitgave:    2012
ISBN:    9043026425
burn-out voor dummies

Adrian Urban werkt als psychotherapeut in een praktijk in de buurt van München. Hij heeft verscheidene boeken over psychologische, pedagogische en psychotherapeutische kwesties gepubliceerd.

hoge werkdruk, burnout, burn-out, burn out, bore-out, sabbatical, RSI/CANS, werkdag, sollicitatie, sollicitatiezenuwen, professionele uitputting, kredietcrisis, depressief, stress, stresstest, hyperventilatie, stresssymptomen, posttraumatische stressstoornis, posttraumatische stress, omgaan met stress, stress verminderen

Stress en een burn-out hebben uiteraard veel met elkaar te maken. Het boek begint dan ook met een uitgebreide uitleg over wat stress precies is, wat de functie ervan is en wanneer het problemen veroorzaakt. De auteur vertelt wanneer stress overgaat in ongezonde chronische belasting.

Ontspannen
Vervolgens komen er allerlei maatregelen aan bod die je zelf kunt nemen om een dreigende burn-out te voorkomen. Hoe maak je jezelf sterker en zorg je ervoor dat de stress afzwakt? Een handig hulpmiddel daarbij is het volgende gedeelte van het boek, waarin effectieve ontspanningsmethoden worden besproken.

Tot slot komen bespreekt Burn-out voor dummies manieren waarmee je zelf iets aan je overspannenheid kunt doen en wat de opties zijn als je professionele hulp wilt inschakelen.

Praktische handleiding
Zoals alle boeken uit de 'voor Dummies'-serie biedt ook dit boek overzichtelijke informatie, maar ook verhalen van ervaringsdeskundigen, adressen waar je terecht kunt en zelfs nog een vleugje humor over dit zware onderwerp. Burn-out voor dummies is kortom een nuttig boek voor iedereen die vreest voor een burn-out of te maken heeft met overspannen mensen.

Lees ook:

Burnout / overspannen zijn.
Burnout/overspannen zijn, komt vaker voor bij jongeren
Acute stress maakt alert
Burnout, Heb je moeite met slapen, het kan aan je eetgewoontes liggen.