Het is lastig om triggers van Migraine/Hoofdpijn te achterhalen

Triggers bij hoofdpijn / migraine zijn moeilijk zelf te bepalen.

Vaak wordt gedacht dat migaine wordt veroorzaakt door stress, hormonen, alcohol of het weer een aanval uitlokken.
Vaak wordt mensen gevraagt waardoor wordt uw migraine/hoofdpijn veroorzaakt. Dit kan u bepalen door een hoofdpijn dagboek bij te houden.
Maar uit onderzoek van het Wake Forest Baptist Medical Center blijkt echter dat het vrijwel onmogelijk is om zelf vast te stellen waardoor je migraine/hoofdpijn krijgt.

Negen vrouwen met migraine/hoofdpijn hielden drie maanden lang een dagboek bij. In het dagboek hielden ze bij wat hun klachten waren en vulden vragenlijsten
om te kijken hoe gestresst ze waren,hun urine werd ook nagekeken om te bepalen of er hormonale schommelingen waren.
De onderzoekers keken daarnaast ook naar gegevens over het weer van een plaatselijk weerstation.

​Het blijkt dat maar eens in de 2 jaar zijn de omstandigheden ideaal om zelf te bepalen welke triggers migraine/hoofdpijn veroorzaken.
 
Iedere dag zijn de omstandigheden anders, hierdoor is het zelfs voor artsen al moeilijk om vast te stellen wat de migraine veroorzaakt.
De ene dag wel een glas wijn drinken en de andere dag niet, of de volgende dag een glas wijn drinken met een stukje kaas erbij:
deze kleine veranderingen beïnvloeden de resultaten al.

Mensen met hoofdpijn / migraine. proberen zelf uit te vinden wat hun hoofdpijn triggert, maar onder onderzoek toont aan dat erg moeilijk is.
De dagelijkse veranderingen, zoals het weer, voeding, hormoonspiegels, slaap, beweging en stress – zorgen ervoor
dat de omstandigheden niet ideaal zijn om te bepalen wat nou de triggers voor migraine/hoofdpijn zijn volgens neuroloog Timothy Houle.

De resultaten van het onderzoek verschenen in het tijdschrift Headache.
Lees ook:

Wat is triggerpoint massage?