Whiplash betekent letterlijk vertaald; zweepslag.

Een kop-staart botsing is de meest bekende oorzaak van een whiplash. Door die beweging van het hoofd worden wervels en spieren in korte tijd extreem gebogen en uitgerekt. Het letsel wat daaraan over is te houden, zoals kleine bloedingen en zwellingen, zijn niet op röntgen foto’s te zien.whiplash zweepslag
Een Whiplash kan ook veroorzaakt worden door een sportongeval; van de trap vallen; uitglijden; val van een paard of fiets.

Welke klachten kunt u hebben bij een whiplash?

Hoofdpijn. en nekpijn, duizelingen, evenwichtsproblemen, concentratiestoornissen, woordvindings-problemen, misselijkheid, braken, slecht zien, gevoelig voor licht en lawaai, het niet tegen veel drukte kunnen, energieverlies, vermoeidheid, tintelingen in armen en benen, stoornissen in de menstruatie en
verminderde geslachtsdrift voorkomen. De whiplash in de nek kan leiden tot een zekere bewegingsangst.
Uw huisarts en/of specialist kan de diagnose whiplash vaststellen.

Wat kan Mensendieck Centrum Amsterdam doen bij een whiplash.

Tijdens de 1ste afspraak wordt er een gesprek gehouden, om inzicht te krijgen in uw whiplash klachten en het ontstaan hiervan. Er wordt eventueel ook een houdingsonderzoek gedaan, een ongunstige houding kan ook stijfheid van de middenrug en gespannen nek- en schouderspieren veroorzaken die kunnen een ontspannen ademhaling bemoeilijken.

Whiplash behandeling.

Tijdens het oefenen kunt u makkelijk zittende kleding dragen. De oefeningen zijn gericht op het ontspannen van de nek en schouderspieren. Ademhalings- en ontspanningsoefeningen, kunnen helpen te ontspannen en om beter met de pijn te kunnen omgaan en de whiplash verminderen.

Een goed evenwicht tussen belasting en belastbaarheid van de nek is belangrijk, dit kan worden bereikt door het geven van houdingsadviezen en praktische tips die uw whiplash of nekklachten verminderen.
Vermindering van de belasting op de nek door het aanlere

whiplash zweepslag behandeling

Oefentherapeut Mensendieck Carolien van Dijk
Lauriergracht 100
1016 RP Amsterdam
06 519 520 61

Spaarndammerstraat 73 H
1013 TB  Amsterdam
06 519 520 61
Info@mensendieckcentrum.nl