Chronische pijn, wanneer deze pijn langdurig aanwezig is, kan het grote gevolgen voor uw dagelijkse functioneren hebben.

In veel gevallen brengt chronische pijn ook grote onzekerheid met zich mee. U vraagt zich af: hoe moet ik er mee omgaan?

Waar doe ik goed aan nu de pijn mijn leven lijkt over te nemen.

Mensendieck Centrum Amsterdam introduceert een vernieuwende behandelwijze, speciaal ontwikkeld voor mensen met chronische pijn.

Acute pijn heeft meestal een duidelijke oorzaak, bijvoorbeeld een verwonding of infectie. Na een tijdje rust of behandeling van de oorzaak gaat deze pijn weer over.

Acute pijn is dus nuttig. Pijn kan echter ook chronisch worden. We spreken van chronische pijn, wanneer pijnklachten langer dan 6 weken blijven bestaan, terwijl de oorzaak van de pijn verdwenen is. De pijn heeft dan geen waarschuwingsfunctie meer en er is geen één op één relatie (meer) met het oorspronkelijke letsel.

Bij Mensendieck Centrum Amsterdam wordt er bij de 1ste afspraak een gesprek gehouden, zodat het duidelijk wordt wat uw chronische klachten zijn, hoe u deze ervaart en hoe u in het dagelijks leven met de klachten omgaat. Na afloop worden er samen met u haalbare doelen opgesteld.

In de behandeling van chronische pijn wordt met haalbare doelen gewerkt aan het verbeteren van de activiteiten die voor u belangrijk zijn,
b.v. fietsen, wandelen, in de tuin werken en/ of ontspannen.
Gezond bewegen helpt bij het voorkomen van pijnklachten. Doe mee aan Nordiq Walking en Fitshape.

Meer informatie neem contact op met Carolien van Dijk.

Aanvullende informatie kunt u downloaden als folder (PDF):
netwerk chronische pijn

netwerk chronische pijn

Oefentherapeut Mensendieck Carolien van Dijk
Lauriergracht 100
1016 RP Amsterdam
06 519 520 61

Spaarndammerstraat 73 H
1013 TB  Amsterdam
06- 519 520 61
Info@mensendieckcentrum.nl