Chronische Pijn

Buikpijn, hoofdpijn: één op de vijf Nederlanders heeft elke dag pijn.
Wat gebeurt er in ons brein en in de rest van ons centraal zenuwstelsel als er pijn optreedt?

Dit boek legt in begrijpelijke taal uit hoe het kan dat chronische pijn maar niet overgaat en welke factoren – lichamelijke, psychische en omgevingsfactoren – hierbij een rol spelen.
Je zult het maar hebben: elke dag buikpijn, hoofdpijn of rugpijn. En toch heeft naar schatting één op de vijf mensen in Nederland  chronische pijn. Pijn is een moeilijk te begrijpen fenomeen, niet alleen voor patiënten, maar ook voor artsen en andere hulpverleners.

Met dit boek willen de auteurs bijdragen aan de acceptatie van chronische pijn als een serieus en ernstig probleem. Chronische pijn verklaard beschrijft helder en toegankelijk de nieuwste inzichten in hoe pijn werkt. Uitgelegd wordt onder andere hoe het zenuwstelsel overgevoelig kan worden; wat de rol is van pijnsensoren; de invloed van culturele verschillen en stress op pijn; het verschijnsel fantoompijn en medicijngebruik bij pijn. De theorie wordt afgewisseld met diverse levensverhalen van bekende mensen met chronische pijn. Zij vertellen hoe de chronische pijn, elke dag weer, hun leven beïnvloedt. Een onmisbaar boek voor mensen met chronische pijn, hun omgeving en hulpverleners.

Chronische pijn